Külföldről behozott gépjármű forgalomba helyezése

 

Külföldi járműokmányok (Igen, mint nálunk is, unióban is általában kettő okmánya van a járműveknek)

Eredeti kétnyelvű adásvételi szerződés (csak idegen nyelven kötött szerződés lefordíttatása macerás és drága) oldalunkon talál mintát.

Fontos!

Mivel a tulajdonosi láncolatot igazolni kell, s külföldi kereskedő nem igazán adja ki azt a szerződést, amivel Ő megvette a járművet, így a forgalmi engedélybe bejegyzett tulajdonossal kell megkötni a szerződést. Vagy a kereskedőtől kell egy nyilatkozat, hogy a járműnek ő a jogos tulajdonosa. Érdemes két nyelvűt íratni, mert különben hivatalos fordítás kell róla.

Ha van a járműnek érvényes műszaki vizsgája, akkor csak honosítani kell a járművet, ami sokkal olcsóbb és gördülékenyebb eljárás.

Ha 2014.január 01-előtt vásárolta a járművet, akkor itthon már nem kell vagyonszerzési illetéket fizetni, ellenkező esetben igen.

2018.01.01 től minden külföldről behozott, és forgalomba helyezni kívánt járművet el kell vinni eredetiségvizsgálatra.(Honosítás, vagy egyedi műszaki vizsga után)

Irodánkban vállaljuk a teljes ügyintézést (honosítás, vagy egyedi eljárás a Közlekedési Hatóságnál, regdíj befizetés, biztosítás kötés, okmányiroda)

 

További kérdés esetén állunk rendelkezésére.