Külföldről behozott gépjármű forgalomba helyezése

 

Külföldi járműokmányok (Igen, mint nálunk is, unióban is általában kettő okmánya van a járműveknek)

Eredeti kétnyelvű adásvételi szerződés (csak idegen nyelven kötött szerződés lefordíttatása macerás, csak az Országos Fordítóiroda által készített hiteles fordítást fogadhatja el a Kormányablakban az ügyintéző és drága) oldalunkon talál mintát.

Fontos!

Mivel a tulajdonosi láncolatot igazolni kell, s külföldi kereskedő nem igazán adja ki azt a szerződést, amivel Ő megvette a járművet, így a forgalmi engedélybe bejegyzett tulajdonossal kell megkötni a szerződést. Vagy a kereskedőtől kell egy nyilatkozat, hogy a járműnek ő a jogos tulajdonosa. Érdemes két nyelvűt íratni, mert különben hivatalos fordítás kell róla.

Ha van a járműnek érvényes műszaki vizsgája, akkor csak honosítani kell a járművet, ami sokkal olcsóbb és gördülékenyebb eljárás. Viszont kell az érvényesítéshez a külföldi vizsgalap is.

Ha 2014.január 01-előtt vásárolta a járművet, akkor itthon már nem kell vagyonszerzési illetéket fizetni, ellenkező esetben igen.

2018.01.01 től minden külföldről behozott, és forgalomba helyezni kívánt járművet el kell vinni eredetiségvizsgálatra.(Honosítás, vagy egyedi műszaki vizsga után)

A Közlekedési Hatóságnál( kinek kpm, kinek NKH) jelentős a várakozási idő a honosítás időpontjára. Ez országosan igaz. 2019 nyarán ez az idő Kecskeméten 30 napnál több (akár 45 nap, nem Bács megyeieknek 60 nap.)

Irodánkban vállaljuk a teljes ügyintézést (honosítás, vagy egyedi eljárás a Közlekedési Hatóságnál, regdíj befizetés, biztosítás kötés, okmányiroda)

 

További kérdés esetén állunk rendelkezésére.